Rubena a.s. sa sjedištem u Hradec Kralove, Republika Češka ima tradiciju proizvodnje gumeno – tehničkih proizvoda još od 1908. godine. Riječ je o proizvodima od gume, gumotekstila i gumometala: klinastom remenju, antivibracionim sistemima, spojkama, pneumatskim oprugama, amortizerima, kompenzatorima, raznim vrstama brtvenih prstenova i sl.

Posebno se ističe proizvodnja klinastog remenja koje se proizvodi u tvornicama u Zlinu i novouređenoj, modernoj proizvodnoj liniji u Nachodu.

Počeci proizvodnje klinastog remenja sežu do 1934. godine kada ju je pokrenulo poduzeće Bata, da bi tokom povijesti tvrtka poslovala pod imenom Beltyr, pa Barum i na koncu pod današnjim imenom Rubena.

Odlike svih gumeno tehničkih proizvoda tvrtke Rubena a.s., uključujući i klinasto remenje su:

  • tradicionalna industrijska proizvodnja visoke kvalitete i pouzdanosti
  • odličan odnos kvaliteta/cijena
  • razvoj novih proizvoda prema potrebama kupaca.

Rubena a.s. posjeduje i posluje u skladu s ISO 9001, a kao veliki prijatelj prirode i okoliša i s ISO 14001. Za miješanje gumarskih smjesa i proizvodnju tehničke gume certificirana je prema ISO TS 16949.

Tvrtka SAVA – ROL d.o.o. ovlašteni je distributer gumeno – tehničkih proizvoda za Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.